Tech

Rossz Karma: gáz van a GoPro drónjaival

Mindössze 16 napig volt piacon a GoPro első quadkoptere, de máris visszahívják a teljes készletet, mert leesnek az égből.

A GoPro egy olyan cég, amelyikről tudjuk, hogy nem forgalmaz gagyi dolgokat, és a név mögött tényleg minőség rejlik, ám mint ahogy a Samsung esetében láthattuk, még a prémium termékeket is utolérheti a végzet, akár telefonról, akár akciókamerás drónról van szó.
Az van ugyanis, hogy a cég első próbálkozása a quadkopterek piacán nem jött össze túl jól, mert a drónjai hajlamosak előjel nélkül lehullani az égből.
Mindez ráadásul úgy történik, hogy még csak 16 napja van a piacon a Karma, amiből mostanra 2500 darabot értékesítettek, egyenként közel nyolcszáz dolláros áron. Most azonban a gyártó visszarendeli az összes eszközt, mivel bár igen ritkák az esetek, de előfordult, hogy a drónok lefordultak az égről, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy személyi sérülés eddig nem történt. Nicholas Woodman, a GoPro vezérigazgatója így reagált:

Számunkra a biztonság az első! Néhány Karma tulajdonos arról számolt be, hogy megszűnt az áramellátás működés közben, ezért gyorsan elrendeltük a teljes visszahívást, a teljes vételár megtérítése mellett. Szorosan együttműködünk a Fogyasztóvédelemmel, és a Légügyi Hatósággal. Őszintén sajnáljuk, hogy kellemetlenséget okoztunk a vásárlóinknak, és mindent lépést megteszünk azért, hogy a visszajuttatást, illetve a visszatérítés folyamatát a legegyszerűbbé tegyük

gopro-karma-1

Bajra baj

Nem is jöhetett volna rosszabbkor a Karma problémája, mert a cég nem éppen a pénzügyi sikerek idejét éli, tekintve, hogy a harmadik negyedév pénzügyi mérlege jelentős deficitet mutat, mégpedig negyven százalékos csökkenéssel a 2015-ös év hasonló időszakához képest. Ez számokban bő 240 millió dolláros forgalmat jelent, míg tavaly ilyenkor 400 millió dollárról szóltak a hírek. Sőt, nem csupán a Karma okoz gondot, de a GoPro Hero 5 kamerák sincsenek a toppon, velük is akad probléma, így pedig nagyon nehéz lesz teljesíteni azt a célt, hogy megszorongassák a DJI-t, ami szintén a drónos piacon mozog, meglehetős sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik