Tech

A Microsoft kukába dobná egy újabb termékét

A Microsoft Band sorozat valószínűleg nem folytatódik, helyette inkább a mögötte lévő szolgáltatásra figyelnek.

Az okosórákról sokkal többet beszélünk, pedig van egy olyan kütyü, ami náluk is sokkal kelendőbb. A relatíve olcsó fitness trackerek, vagy karperecek elsősorban az alacsonyabb áruk miatt népszerűek, hiszen már párezer forintért hozzá lehet jutni egy jobb darabhoz.

A Microsoft még 2014 végén szállt be a ringbe, amikor bemutatta a Band névre keresztelt fitness karkötőjét. Az már akkor is világos volt, hogy a vállalat nem a Kínából tömegével érkező olcsó, gyatra minőségű termékek, vagy az erre specializálódott karpercek (Jawbone, Fitbit) riválisaként ugrott rá a piacra, hanem azért, hogy felhasználói bázist építsen az egész mögé felhúzott Microsoft Health platform számára.

MS_Band2

A sztori érdekessége, hogy ennek ellenére a Band az egyik legjobban sikerült ilyen jellegű eszköz lett, ami akkor is így van, ha a minőségével kapcsolatban elég sok kifogás merült fel az elmúlt években. Mivel idén már ideje lett volna egy harmadik modellnek, a ZDNet egyik munkatársa rákérdezett a Microsoftnál a dologra, ahonnan ez a válasz érkezett:

A Microsoft Health az összes hardveres és alkalmazást fejlesztő partnerünk számára nyitva áll, legyen szó Windows, iOS, vagy Android alapú eszközökről. A szolgáltatást a jövőben anyagilag és fejlesztési szempontból is fontosnak tartjuk. A Microsoft Band 2 továbbra is a piacon lesz, ami jelzi mély elköteleződésünket a felhasználók támogatása, illetve a hordható eszközök piaca iránt.

Ebből a nyilatkozatból nem túlságosan nehéz kihámozni azt az információt, hogy Band 3 egy ideig biztosan nem lesz (hogy meddig, azt nem tudni), viszont maga a piac elsősorban szolgáltatási, és szoftveres oldalról maradt érdekes a Microsoft számára. A ZDNet forrásai úgy tudják, hogy ebben az évben biztosan nem kerül piacra ilyen eszköz, ami eléggé valószínűvé teszi, hogy ez a vonal legalábbis hardveres szempontból véget ér.

Ha ez így lesz, akkor egy újabb, bár nem túlságosan jelentős termék tűnik el a Microsoft kínálatából. A Band, illetve Band 2 egyébként a piac legkomplettebb fitness trackerei, mivel minden fontos szenzor (barométer, pulzusmérő, GPS vevő) megtalálható bennük, és az összes mobilos oprendszerrel képes együttműködni. A Lumia készülékek módszeres szanálása, a mobilgyártástól való szabadulás, illetve a Band háttérbe szorítása után már csak a Surface gépek, az Xbox, illetve a HoloLens az a három eszköz (ha a perifériákat nem számoljuk ide), ami megmaradt a vállalat portfóliójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik