Mobil

Végleg eltűnhetnek a Lumia mobilok a boltokból

A Microsoft év végére véget vethet a windowsos mobilok gyártásának. A Surface Phone az egyetlen reményünkl!

A Microsoft sosem volt szívbajos, amikor kényes döntéseket kellett meghozni. A Nokia mobilos részlegének átvétele az elején még jó ötletnek tűnt, de pár év alatt kiderült, hogy a Windows mobilos formába öntése nem azt hozza, amit vártak tőle, és hiába a finnek alapos, igényes hardveres háttere, a sztori erre az évre szinte teljesen lecsengett.

A redmondiak leírták veszteségként az egész mobilos bulit, és bár többször úgy nyilatkoztak a fejesek, hogy nem adják fel állásaikat,

mégis minden egyéb jel arra mutat, hogy éppen ennek az ellenkezője történik.

A 950/950XL óta a MS-tól nem jelent meg új telefon, a többi gyártó se nagyon erőlteti meg magát, a nagy piacokon pedig azt lehet látni, hogy a vállalat agresszívan akciózza a telefonokat. Sőt, pár nappal ezelőtt azt is kiszúrták, hogy a Microsoft saját webáruházából is száműzte a Lumia termékcsaládra mutató linket, a helyébe pedig egy teljesen más kategória került.

A baljós jelek tovább érkeznek, amelyek közül a legutóbbi arra utal, hogy év vége felé a Lumia mobilok forgalmazása is véget ér. Mindezt a Winbeta.org munkatársai tudták meg a cég egyik alkalmazottjától, aki szeretne névtelen maradni, így egyelőre – ahogy minden pletykát – ezt is érdemes fenntartásokkal kezelni.

Azóta többen úgy kommentelik a dolgot, hogy

valószínűleg nem maga az értékesítés, hanem a telefonok gyártása áll le.

Elég furcsa lenne ugyanis, hogy pont a legpörgősebb, karácsonyi időszak kellős közepén tűnnének el a boltokból a Lumiák, még akkor is, ha valószínűleg nem ezek lesznek év végén a sláger termékek.

Ha a Microsoft elhagyja a Lumia vonalat, alig marad gyártó, amelyik foglalkozna a rendszerrel. Egyedül a HP Elite X3 az a mobil, ami mostanában került a piacra és Windowst használ. És hogy mi lesz a mobilok sorsa a Microsoft univerzumban? A legerősebb tipp továbbra is a Surface Phone, ami jól illeszkedne a Surface Pro sorozatba, és ez vinné tovább a smartphone vonalat.

A redmondiak elméletileg októbere szerveznek egy rendezvényt, ahol sokak szerint nem csak az új Surface, hanem annak mobilos kiadása is be fog mutatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik