Tech

Most egy autótűz miatt keveredett gyanúba a Note 7

A lángokba borult gépkocsi vezetője szerint a töltés alatt álló mobil okozta a tüzet.

Amikor azt gondolnánk, hogy a felhajtás miatt valószínűleg a világ összes Galaxy Note 7 tulajdonosa visszajuttatta, de ha azt nem is, akkor kikapcsolta, nem tölti, nem használja a mobilját, akkor jön egy újabb eset. Ezúttal a floridai St. Port Lucie városában borult lángokba egy autó, amiről még videófelvétel is készült.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, az autó vezetője időben kijutott az autóból, a lángokat pedig sikeresen megfékezték a tűzoltók. Az tulajdonos azt állítja, hogy a töltőn lévő mobilja okozta a tüzet, de ez egyelőre nem hivatalos információ, mivel a szakértők még vizsgálják a tűzeset körülményeit.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy egy „Samsung 7 telefon” lehetett a tűz forrása, amiből nem derül ki egyértelműen, hogy melyik modellről van szó. A zavart tovább fokozza, hogy a Samsungnak jelenleg három olyan okostelefonja is forgalomban van (Note 7, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge), amit a hetes számmal láttak el. A dolog fájó iróniája, hogy a gyártó éppen ebben az évben változtatta meg a Note széria soron következő számozását azért, hogy utolérje a Galaxy családot.

A Samsungnak az elmúlt évek legkellemetlenebb válságával kell szembenéznie, hiszen nem nagyon történt még csak ehhez hasonló sem az okostelefonok piacán. Egyedül az Apple volt az, akinek minden egyes iPhone modell után kijutott a „jóból” (antenna gate, bend gate, az Apple Maps probléma, stb.), de ezek között egyszer sem fordult elő, hogy a felhasználók testi épsége került volna veszélybe.

A Samsung eddig példamutatóan, kívülről nézve higgadt módon kezeli a helyzetet: szoftverfrissítéssel, pontos, hasznos információk közreadásával terelgeti az ügyet, ami miatt közben már a légitársaságoknak is külön közleményt kell bemondaniuk a Note 7 miatt.

Most nagyon úgy fest, hogy nem tud vége szakadni a pech sorozatnak, sőt, az is várható, hogy az összes gyanús tűzesetnél elsőként a Samsung mobilját fogják okolni. A helyzet nem éppen rózsás, ennek ellenére az elemzők (és valószínűleg maga a Samsung is) úgy látják, hogy a koreaiak a körülményekhez képest sértetlenül jönnek majd ki a sztoriból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik