Mobil

Frissítésben jön a védelem a robbanós Note 7-ekre

Hamarosan itt a frissítés, ami teljesítménycsökkentéssel oldja meg a problémát. De a Samsung már pizzával is próbálkozik.

A Samsung Galaxy Note 7 robban, és ezt már hetvennél is többen megtapasztalták, így a cég kénytelen volt globális visszahívást elrendelni, ami anyagiakban is érzékenyen érinti. De már érkezőben van a megoldás, amire nem lehet azt mondani, hogy minden téren kielégítő, de még mindig jobb, mint lángba borítani az otthonunkat drága pénzen.

A Samsung azokra is gondol, akik a visszahívás ellenére inkább továbbra is használják a telefonjukat, ezért ők szeptember 20-án egy olyan frissítést tölthetnek le, ami nem engedi, hogy az akkumulátor töltöttsége meghaladja a 60 százalékot. Így elkerülhető, hogy az eszköz lángra kapjon, de azt azért el lehet ismerni, hogy így messze nem azt tudja a Note 7, mint amiért a vásárlók sok pénzen megvették a Samsung zászlóvivőjét.

galaxy note 7 overheating

Mindamellett, hogy a koreai gyártó 2,5 millió telefont rendelt vissza, gondol azokra is, akik a pult másik oldalán állnak, és apró, de mégis értékelendő gesztus keretében a kiskereskedőket meghívja egy pizzára. Erről számolt be Lee In-tae is, a szöuli SK Telecom bolt egyik alkalmazottja, aki szerint ebédidőben két pizza is érkezett hozzájuk, a Samsung bocsánatkérő levelével egyetemben.

Kim Young Woo, az SK Securities elemzője szerint a frissítés csökkentheti a robbanásveszélyt, de egyértelműen leminősíti a prémiumkategóriába sorolt eszközt, ami egyúttal arra is utal, hogy a piacra kerülés előtt nem optimalizálták a készüléket. Azt nem tudni, hogy szeptember 1. óta hány eset jutott a Samsung tudomására, de már akkor is 35-ről volt szó, míg úgy tudni, hogy csak az Egyesült Államokban 70 gyulladás, vagy robbanás történt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik