Tech

Olcsóbb lett a Samsung virtuálisvalóság-szemüvege

A Samsung tavaly szeptemberben mutatta be a Galaxy Note 4 óriásmobillal kompatibilis, 199 dolláros (55 ezer forint) Gear VR-t, és idén március elején megérkezett az eszköz Galaxy S6, illetve Galaxy S6 edge okostelefonokhoz készített új kiadása. Az utód ára a bejelentéskor nem változott, de már nem húzza le annyira a fejünket, mivel az elődjénél kisebb és könnyebb vált, újratervezett pántokat kapott, és befülledni sem fog a fejünk alatta az aktív szellőzés miatt. Jó hír, hogy ez a két készülék mostantól olcsóbban vihető haza.

Történt ugyanis, hogy a Best Buy 50 dollárral (14 ezer forint) mérsékelte az említett két Gear VR árát, melyek így már csak 149 dollárba, vagyis átszámítva mintegy 41 ezer forintba kerülnek. Az árcsökkentésnek vélhetően az az oka, hogy a Samsung nemrégiben bejelentette a virtuális szemüveg harmadik generációs kiadását, mely novembertől alig 99 dolláros (27 ezer forint) áron lesz kapható. Az elődjénél 22 százalékkal könnyebb legfrissebb modell könnyen kikövetkeztethető módon már a legújabb Galaxy S6 edge+ és Galaxy Note5 telefonokat is támogatja, de ezenkívül a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge is simán beletehető. A 310 gramm tömegű, hamarosan hazánkban is hivatalosan felbukkanó újdonság 201,9×116,4×92,6 milliméter méretű.

A többek közt Lionsgate, Netflix, Hulu és 20th Century Fox tartalmakkal támadó virtuális szemüvegen a Minecraft különleges kiadása is játszható lesz. Hogy pontosan mire is jó egy Gear VR, és milyen is ez a 360 fokos virtuális valóság, azt nemrég egy részletes tesztben is megmutattuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik