Tech

Microsoft Band 2: jön az újabb okoskarperec

A redmondi mamutcég csuklónkat letámadó termékéből hamarosan érkezik a második generációs kiadás.

A Microsoft tavaly október végén jelentette be első viselhető kütyüjét, a Bandet. Ez az okosóráknál némileg szerényebb tudású, de a korábbi fitnesz okos karkötőknél mindenképpen komolyabb smart cucc háromféle méretben készül, és hivatalosan 199 dollárba kerül, de akciósan akár 149 dolláros áron is begyűjthető. A legfrissebb pletykák most arról szólnak, hogy hamarosan érkezik a minden fronton továbbfejlesztett Band 2, melynek hivatalos bejelentésére várhatóan október 6-án kerül majd sor, és amely egyelőre ismeretlen specifikációjú készülékről már ki is szivárogtak az első felvételek.

Snap352

Snap353

Az elsőgenerációs kütyü abszolút nem válogatós, már ami az általa támogatott okostelefonok körét illeti, ugyanis a Microsoft Band nemcsak a Windows Phone, hanem az Android és az iOS szoftveres eszközöket is támogatja. Az amerikai gyártó nem kevesebb mint tíz szenzort pakolt a kütyübe, így az többek közt a szívverésünket, a stressz-szintünket, illetve az UV-sugárzást is képes mérni. Az integrált GPS-vevővel rendelkező újdonságba két darab 100 mAh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor került, melyek egy feltöltéssel mintegy 48 órás használati időt biztosítanak. A feltöltési idő körülbelül 1,5 óra.

A mért értékek, illetve a mobilról érkező notifikációk egy 1,4 colos képátlójú és 310×102 pixeles felbontású TFT LCD érintőkijelzőről olvashatók le. A csepp- és porálló kivitelű készülék kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 4.0 LE vezeték nélküli adatátvitel, a beépített mikrofon, az alváselemző és lépésszámláló funkció, a Cortana támogatás, illetve a Microsoft Health nevet kapott új felhőalapú szolgáltatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik