Tech

7 teljesen ciki, ám praktikus találmány

Találtunk hét olyan izét, ami kétségtelenül praktikus, mégsem használnánk nyilvánosan.

7. GoateeSaver, avagy a KörszakállMentő

A dilemmával természetesen csak azoknak kell szembenézniük, akik úgy döntöttek, arcuk esztétikai megjelenését leginkább egy körszakáll, kecskeszakáll, bajusz vagy egyéb olyan arcszőrzet javítja, amely a borotva éles pengéi elől épp el tudna bújni egy GoateeSaver alatt. Ahogy a mellékelt ábra is ígéri, a GoateeSaver nemcsak tökéletes körszakállal, hanem csinos hölgyekkel is jár. Persze lehet, hogy PhotoShop az egész.

 

6. Felfújható nyakpárna

Irodai környezetben elkerülhetetlen a nyak-, és hátfájdalom. Ha az ember nem figyel oda, a munkával járó pszichikai kínzást hamar fizikális gyötrelmek is követhetik, éppen ezért roppant fontos rendszeres időközönként felállni és megnyújtani a begémberedett ízületeket. Persze attól, hogy valami fontos, még nem biztos, hogy meg is valósul. A testi stressz csökkentését célozza a felfújható nyakpárna, ami nem kicsit hasonlít egy kínzókamrából kiszökött vérnyomásmérőre.

 

5. Migréntelenítő napszemüveg

Ha már előkerült a fájdalom és annak leküzdése, nem mehetünk el szó nélkül a Migrane Magic Plus névre hallgató csoda mellett, amely a hasogató fejfájás mulasztásával kecsegtet. Míg egy kiadós migrén esetében az ember első reflexe az lenne, hogy egy sötét szobában elbújva magzatpózban vészelje át a szürkeállományban zajló villámlást, a Migrane Magic Plus szemüveg birtokosaként dönthetünk úgy is, hogy komplett hülyét csinálunk magunkból a munkatársak előtt.

S bár azt nem tudjuk, hogy milyen az alapmodell, a ‘Plus’ ebben az esetben az, hogy a kis kiálló rudak fejmasszázst végeznek.

 

4. Csíptethető olvasólámpa

Mert ugye nincs is annál égőbb, mint áramszünet esetén gyertyafény mellett olvasni a Szürke ötven árnyalatát?

Tudja ezt a mellékelt ábrán látható hölgy is, aki egyből két csiptethető LED-lámpát csíptetett a szemüvegére, ezzel bebiztosítva azt, hogy a legnagyobb sötétségben sem marad le Christian és Ana életének egyetlen epekedő sóhajáról vagy titkos huncutkodásáról.

Szarkazmust félretéve, felsorolásunk egyik legértelmesebbnek tűnő kütyüje ez, és ha az ábrán valamit nagyon muszáj ciánozni, akkor az legyen inkább a hölgy kezében található könyv, amit ránézésre még a ’70-es években kölcsönöztek ki.

Ki olvas még manapság papírt?

 

 

3. Hűsítő nyakörv

Hála a ventillátoroknak és a víz párolgásának, az embernek a legnagyobb kánikulában sem lesz melege. Cserébe az eszköz úgy néz ki, mint egy nyakörv. És ránézésre az se lepne meg minket, ha a nyakörv egyébként robbanószerrel lenne töltve, ami azonnal lerobbantja a használója (kétségtelenül hűsen tartott) búráját, ha olyat mer gondolni, amit a titkos világkormány nem tart jónak.

Na jó, ez utóbbi csak annyira biztos, mint amennyire őszinte az ábrán látható úriember mosolya.

 

2. Labda is meg szék is

Egyes irodákban a hagyományos székek mellett vannak hatalmas labdák is, melyek egyrészről roppant szórakoztatóak, másrészről hasznosak is, mert – állítólag – javítják a tartást és megmozgatják az izmokat.

Teszik ezt annak köszönhetően, hogy nem túl stabilak, vagyis az embernek erőt kell feccolnia abba, hogy ne essen le.

A székbe szerelt labda feltalálói valószínűleg nem látták át ezt a roppant komplikált logikai összefüggést, és stabilizálták a labdát, ráadásul négy keréken.

Kerekeken guruló labda, Nobel-díj szagú a dolog.

 

1. Állva pisilés nőknek

Kategóriánk csimborasszója ez az izé, hiszen kétségtelen, hogy számtalan szituációban kapóra jönne, mégse ismerünk olyan nőt, aki ezt nyíltan felvállalná.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik