Tech

A gyors telefontöltés titkai

okostelefonok(960x640)(1).jpg (okostelefonok, )
okostelefonok(960x640)(1).jpg (okostelefonok, )

Három egyszerű tipp - mégis mérhető a különbség.

Akárhogy is használjuk, az okostelefon jó, mert számos szempontból képes megkönnyíteni az életünket; és az okostelefon rossz, mert sajnos ritkán bírja akár csak egy napnál is tovább valamilyen áramforrástól távol.

Tekintettel arra, hogy egy mobiltelefonról van szó, roppant irritáló tud lenni, amikor épp ez a készülék tesz keresztbe a mobilitásunknak. S bár a hatékonyabb akksikra még várnunk kell, van három egyszerű tippünk azok számára, akik minél gyorsabban szeretnék letudni a töltést.

Kikapcs

Talán senkit nem lep meg az a tény, hogy a készülék gyorsabban képes megtelni energiával, ha éppen nem használ energiát. Amennyiben valaki levonta a megfelelő következtetést, de mégsem szeretné teljesen leállítani telefonját, úgy a “repülőgép üzemmódot” tudjuk javasolni, amellyel legalább annyit lehet spórolni, hogy az eszköz nem keres mobil- vagy WiFi-kapcsolatot.

Irány a dugó

Mármint a falon található változat: ugyanis az USB-nél sokkal hatékonyabb. Amennyiben nincs más választásunk, akkor is érdemes az okostelefon egyéb tevékenységeit (szinkronizálás, másolás) leállítani. Sőt, akinek minden másodperc számít, az jól teszi, ha az egyéb USB-n keresztül áramhoz jutó eszközöket ideiglenesen kihúzza a számítógépből.

Hűvös helyen tárolandó

Mivel az akkumulátor teljesítményét nagyban befolyásolja annak hőmérséklete, a tempó kedvéért érdemes a telefont hűvös helyen, de legalábbis szobahőmérsékleten tölteni. A napos ablakpárkány tehát rossz ötlet, de a hőtartó tokot vagy tartót is érdemes kispadra küldeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik