Tech

Gyorsan feltörték a brit pornószűrőt

pornó (pornó, )
pornó (pornó, )

Ha egyszer erotikáról van szó, az internetes közönség nem ismer tréfát. Hiába került tiltólistára minden felnőtt tartalom Angliában, máris megkerülhető a szűrő.

Nagy Britannia miniszterelnöke nem rég utasította az ország internet-szolgáltatóit, hogy záros határidőn belül, kötelező jelleggel helyezzenek üzembe olyan szűrőket, amelyek automatikusan letiltják a pornográf tartalmakat.

A szabályozás szerint persze az ügyfelek továbbra is hozzájuthatnak a tiltott gyümölcshöz, de csak akkor, ha ezt írásban kérik a szolgáltatóktól – innentől pedig a feloldás ténye szerepel többek között az összes számlán és hírlevélen, amit az illető kézhez kap.

A körülbelül egy hete nyilvánosságra hozott intézkedés után kifejezetten gyorsan született meg az első illegális kiskapu. Az Immunicity nevű programocska több különféle blokkoló és szűrő megoldást képes kikerülni, többek között a Cameron-féle pornóblokkot is. A trükkös szoftvert hackerek akkor kezdték fejleszteni, amikor egyes országokban tiltólistára kerültek különféle kalóz- és torrentoldalak, mint például a The Pirate Bay, vagy a KickassTorrents, de a frissített változatok folyamatosan beépítik az újabb tiltások és szűrők kezelését is.

Az Immunicityt természetesen szintén torrentoldalakon lehet a legkönnyebben beszerezni, és folyamatosan érkeznek az aktualizált verziók is – a készítéséért felelős programozók ráadásul egyfajta “segélyvonalat” is üzemeltetnek, ahol a felhasználók jelezhetik az újabb szűrőket, speciális blokkokat, amelyeket egy adott ország, vagy egy szolgáltató alkalmaz bárhol a világon. A hackerek ezután igyekeznek minél gyorsabban megtalálni az adott problémát kikerülő kiskaput, amelyet beépítenek az Immunicity következő változatába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik