Tech

Telefon hipochondereknek

okostelefon (okostelefon, mobil, )
okostelefon (okostelefon, mobil, )

Olyan csillogásmentes kijelzőt fejlesztett a Corning, amely megöli a rajta található baktériumokat és egyéb kórokozókat.

Sokan imádjuk okostelefonunkat, de ha napfény felé fordítjuk az imádott kijelzőt, néha elég visszataszító kép fogad minket. Csúnya, zsíros ujjlenyomatok, borítják a készülékeket, ami teljesen normális, ugyanakkor rengeteg kórokozó megtelepedhet a szennyeződésekben. Ez azért nem olyan meglepő, az viszont mindenképp jó hír, hogy úgy tűnik, van megoldás.

A népszerű Gorilla Glass-t is gyártó Corning egy olyan matt képernyőn dolgozik, amelyet úgynevezett anti-mikróba technológiával látnak el, ami megöli a képernyőn található baktériumokat és vírusokat. A képernyő ugyanolyan típusú üvegből készül majd, mint amilyeneket az optikai kábelekhez használnak. Ez az üveg harmincszor átlátszóbb, mint a legtisztább víz. Mindemellett eszméletlen erős – elvben 10 000 elefánt súlyát is kibírná -, és napfényben csillogásmentesen sugározza felénk a képeket. Az ezt bevonó antibakteriális réteg pedig két óra leforgása alatt az összes kórokozót megsemmisíti.

Bár a technológia láthatóan készen áll, egyelőre még nem számíthatunk tömeggyártásra. A Corning szerint körülbelül két év múlva jelenhetnek meg az első vírusölő kijelzők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik