Tech

Nyomtatott lábat kapott egy kacsa

Egy születési rendellenességgel világra jött kacsán esett meg a szíve a "Tollas Angyalok" nevű vízimadarakra specializálódott állatmenhely egyik munkatársának, aki egy 3D-nyomtatóval készített műlábbal javítaná a kis madár járását.

A Buttercup (Boglárka) névre hallgató kis kacsa bal lába sajnálatosan fordítva fejlődött ki, és így képtelen volt a normális járásra, ami szörnyű fájdalmakat okozott neki. A menhely munkatársa, Mike Garey úgy döntött, örökbe fogadja a kis jószágot, és amennyire lehet, normális életet próbál teremteni számára.

A NovaCopy nevű 3D-modellezó vállalat úgy döntött, hogy támogatja az állatvédő erőfeszítéseit, és segítségükkel létrehozhattak egy új lábat Boglárka részére. A háromdimenziós nyomtatáskor általában használt műanyagok viszont nem voltak elég rugalmasak ahhoz, hogy a kacsa járását segítsék, így végül egy öntő formát készítettek a nyomtatóval, amellyel elkészíthették a rugalmas szilikon műlábat.

Elsőre persze nem sikerült minden tökéletesen, de a várakozások szerint néhány hét múlva Boglárka vígan és fájdalommentesen szaladgálhat a véglegesített műlábnak hála. A kacsa megpróbáltatásait az érdeklődők a Facebookon nyomon követhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik