Tech

Elnézést kért a Facebook

facebook (facebook, közösségi oldal, )
facebook (facebook, közösségi oldal, )

Egy nőt kétszer is kirúgott a közösségi oldal, mert pornónak nézte az anyai szeretetet.

Emlékszünk még arra, mikor a Facebook mellnek nézett egy könyököt? Nos, a “tartalmi tisztaságért” felelős csapat jelen esetben ugyan valóban mellet látott, azonban a szoptatásról készült képet pornográfiaként értelmezte – ez pedig szembemegy az oldal felhasználási feltételeivel.

Más kérdés, hogy a Facebook közösségi alapelvei közt feketén-fehéren le lett fektetve, hogy az oldal igyekszik tiszteletben tartani “a felhasználók személyes élményeinek megosztására irányuló jogát” legyen akár szó “egy csecsemő szoptatását ábrázoló családi fényképről“.

Az amerikai Kristy Kemp első körben egyetlen napig kellett nélkülözze a Facebook szolgáltatásait, azonban nyugalma nem tartott sokáig, mivel egy Breastfeeding/MamaTalk nevű, kismamáknak szóló oldalt futtat, amelyen egy másik felhasználó feltöltött egy szoptatást ábrázoló családi fényképet.

Úgy tűnik, a Facebooknál a három csapás helyett kettő is elég, Kristy Kempet minden apelláta nélkül letiltották az oldalról. Szerencséjére a sztorit felkapta az amerikai média, a közösségi oldal pedig nem győzött elnézést kérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik