Tech

Itt a Facebook-mobil!

facebook (facebook, )
facebook (facebook, )

A közösségi oldal telefonja nem egy konkrét készülék, mégis bárki megszerezheti.

Először 2010-ben röppent fel “biztos forrásból” a pletyka, hogy a Facebook előállna egy saját telefonnal. A magunk részéről akkor legalább annyira szkeptikusak voltunk, mint mikor tavaly vetődött fel az ötlet. Nos, igazunk is volt meg nem is.

Igazunk volt, hiszen a közösségi oldal valóban nem szánta rá magát hardver gyártására, azonban némileg tévedtünk is, mivel a most bemutatott, Facebook Home fantázianevű alkalmazás gyakorlatilag átveszi az irányítást a készülék felett. A közösségi oldal nem elégedett meg a jelenleg bármely okostelefonra letölthető alkalmazással: az a célja, hogy folyamatosan a felhasználó orra előtt legyen.

A Facebook Home teljesen “facebookosítja” a készüléket: az SMS helyett a Facebook chat kerül előtérbe, a kamera alkalmazást váltja a közösségi oldal sajátja, s amellett, hogy a készülék bekapcsolásakor is a hírfolyam elemei jelennek meg, egyéb alkalmazások használata közben is azonnal felugrik a Facebook, ha történés van.

Kipróbálására még bő egy hetet kell várni, április 12-től lehet letölteni, egyelőre kizárólag a Google Play alkalmazásboltból. De az androidosok közül sem bárki, első körben csak a HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S III és Samsung Galaxy Note II készülékek tulajdonosai.

A magunk részéről továbbra sem hisszük, hogy nagyon sokan lennének azok, akiknek az egész élete a Facebook körül forog, de döntsetek ti: kell ez nekünk?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik