Light

Facebookon segítenek a kamionosok

Elképesztő történet két hajléktalanról és egy okkersárga Ladáról.

Egy kamionos tette fel a napokban az alábbi történetet saját Facebook-oldalára. Két nap alatt több mint hétezren osztották meg. Ez azért jelent valamit.

„Ma délután begurultam a Sinsheim-i kútra, hogy gyorsan lezuhanyozzak a pihenő alatt – kezdi Sándor. – Bent a kút parkolójában megláttam egy sárga ezeröcsit magyar rendszámmal. Megnéztem, de nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Gondoltam, kell bátorság egy ilyennel nekiindulni Európának.”

Később megjelent a Lada gazdája, akiről kiderült, hogy ötödik napja áll a kútnál. Pontosabban nem is egyedül áll, hanem másodmagával. Hajléktalanok, akik alkalmi munkákból és járandóságaikból összespórolták a pénzt a verdára és még egy keveset, amivel nekiindultak dolgozni, szerencsét próbálni Európába.

A harmadik társuk egy román származású pali volt, aki azzal bolondította őket, hogy munkát tud Párizsban. Elindultak és oda is értek Párizsba. Ahol az ötletadó az összes pénzükkel lelépett, miután lenyomta őket gázspray-vel. Nekiálltak koldulni, más lehetőség híján, amivel sikerült annyi pénzt összeszedniük, hogy elindulhassanak haza. Egészen Sinsheimig jutottak. Többen segítettek, volt olyan, aki pénzt adott, voltak prostik, akik szolgálataikat ajánlgatták, és volt olyan kamionos kolléga is, aki már amikor feléjük ment, bemutatott nekik és elhúzta a függönyt. „Az ilyen remélem, ha problémája lesz magyarként kint külföldön, mindenkitől ezt kapja!” – teszi hozzá Sándor, a kamionos.

Éhezni nem éheznek, mert a kutasok nekik adják az eladhatatlan szendvicseket. Viszont fáznak, mert melegedni nemigen engedik be őket sehova.

„Adtam neki pár eurót, amit össze tudtam hirtelen szedni, és azon gondolkodtam, hogy hogyan tudnék segíteni. Akkor jött az ötlet, hogy facebookon megpróbálok segíteni ebben a formában nekik… Minden ilyen segítség újabb pár kilométer hazafelé nekik a Ladával…Ha ebben a tempóban gyűlik a pénz, ahogy az elmúlt 5 napban,egy darabig még látni fogjuk őket az A6-A3 pályákon hazafelé. Legyetek szívesek,ha tudtok nélkülözni 1-2 eurót, és látjátok őket hazafelé valamelyik kúton,akkor segítsetek nekik,mert úgy gondolom,hogy megérdemlik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik