Tech

Le se tesszük a Facebookot?

facebook (facebook, )
facebook (facebook, )

Egy új felmérés szerint az okostelefonálók napjában 14-szer mennek fel a közösségi oldalra.

Ha valaki eddig attól tartott, hogy túl sokat lóg a Facebookon, megnyugodhat: amíg tizennégynél kevesebbszer csekkolja le a hírfolyamot, valójában rontja az átlagot.

Az Egyesült Államokban készült kutatásba 7446, 18-44 év közötti iPhone- és Android-felhasználót vontak be – arányaiban ez az okostelefonálók felét jelenti arrafelé -, s a következőkre jutottak.

A megkérdezettek 79 százaléka az ébredés utáni negyed órában már a kezében tartja készülékét, sőt, a többség (62%) egyetlen percet sem vár. A 18-24 évesek körében ez a két szám még magasabb: 89 és 74 százalék. A mindenkori készüléken a két legnépszerűbb alkalmazás az e-mail és a böngésző, míg a Facebook a bronzérmet szerezte be.

A felhasználók átlagosan 13,8-szor néznek fel naponta, alkalmanként átlag 2 perc 22 másodperc erejéig. Ráadásul úgy tűnik, hogy mindegy, hol vagy mit csinálunk: a megkérdezettek 48 százaléka az edzőteremből, 47 százalék pedig főzés közben is felmegy a Facebookra.

Persze nézőpont kérdése, hogy mindez roppant lehangoló, vagy csak megerősítette azt, amit eddig is tudni véltünk. Függők vagyunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik