Tech

A Facebook miatt nem lehet elsőáldozó

A fiatalember ugyanis a közösségi oldalon szembement az egyházi tanokkal: a melegházasság legalizálása melletti véleményének adott hangot.

A Minnesota állambeli Barnesville-ben egy olyan pap vezeti a katolikus közösséget, aki nemcsak Isten, hanem bárányainak világában is roppant jártas: a tisztelendő Gary LaMoine atya azután tagadta meg a 17 éves Lennon Cihaktól az elsőáldozást, hogy ez utóbbi az interneten az egyháznak nem tetsző képet publikált.

A Facebookon megjelent – azonban az adatvédelmi beállítások miatt közvetlenül nem linkelhető – felvételen Lennon egy olyan tábla mellett látható, amely az állam alkotmánymódosítása ellen, a házasság intézményének kiterjesztése mellett teszi le a voksot.

LaMoine atya ráadásul nemcsak a fiút, hanem rokonságát is kitiltotta a templomból – a helyi lapoknak nyilatkozó család ugyan érti a pap ezzel kapcsolatos érzéseit, a szigort azonban mértéktelennek tartja, és meglepetéssel fogadta.

Szerintetek igaza volt a tiszteletesnek, vagy az ember lehet úgy rendes hívő, hogy az egyházáétól eltérő véleménye van egyes ügyek kapcsán?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik