Tech

Helyhiány miatt perlik a Microsoftot

Legalább egy vevő elégedetlen a cég saját gyártású táblagépével - az érintett egy amerikai ügyvéd, ezért bíróságra viszi az ügyet.

Az úriember neve Andrew Sokolowski, Los Angelesben praktizál, és a fogyasztók tudatos félrevezetése miatt indított pert, mivel véleménye szerint a Microsoft pontosan tudja, hogy a 32 és 64 gigabájtosként reklámozott Surface táblagépek valójában nem képesek 32 és 64 gigabájtnyi adat fogadására, mégis így reklámozza azokat.

Ebben egyébként igaza is van, az operációs rendszer és egyéb, működéshez szükséges szoftver mérete miatt a tabletek a valóságban nagyjából 16, illetve 45 gigabájtnyi helyet biztosítanak az alkalmazások, fényképek, zenék és a felhasználó egyéb adatai számára.

S bár a Microsoft – ugyan nem veri nagy dobra, de – tájékoztat a valóságról, Sokolowski azzal érvel, hogy például a 16 gigabájtos iPad 14 gigabájtot tart szabadon, ami arányaiban sokkal elfogadhatóbb különbségnek tűnik.

A Microsoft az Associated Pressnek fejtette ki abbéli véleményét, hogy a vásárlók tisztában vannak azzal, hogy bármilyen készülék operációs rendszere a belső tárhely felhasználható méretét csökkenti – a cég arra külön felhívta a figyelmet, hogy a Surface-nél van lehetőség microSD-vel növelni a kapacitást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik