Tech

Végleg eltűnhetnek az online reklámok

Kívül fehér kasztni, belül olyan csodaszer, amely megakadályozza, hogy a számítógépre bármilyen hirdetés bejusson. Mennyit fizetnél érte?

A fejlesztők mindössze 120 dollárért (majdnem 30 ezer forintért) kínálják az AdTrap névre hallgató dobozt, melynek helye a kábelmodem és a WiFi-router (vagy számítógép) között van – itt ugyanis útját állja annak, hogy a promóció bármilyen formája átjusson az internetről a számítógépre, laptopra vagy okostelefonra.

Maga a doboz egy Linux operációs rendszert futtató apró számítógép, amelynek egyetlen feladata, hogy felismerje és szabotálja az online reklámok megjelenését. Ugyan léteztek eddig is olyan szoftveres kiegészítők, melyek hasonló célt szolgáltak, az AdTrap legnagyobb vonzereje, hogy egyszerű, de nagyszerű.

Fontos megjegyezni, hogy egyelőre nem egy kész termékről van szó – a fejlesztők a Kickstarteren próbálják összeszedni a gyártáshoz szükséges anyagi támogatást –, jelzésértékű azonban, hogy bár még van 26 nap a gyűjtögetésre, a 150 ezer dolláros célnak már a harmadát megszerezték.

Ti fizetnétek majdnem 30 ezer forintot azért, hogy egy életre reklámmentes övezetté alakítsátok az internetet?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik