Tech

Internettelenségre ítélték a tinit

bíróság (bíróság, ítélet)
bíróság (bíróság, ítélet)

A Cosmo the God nicknevű 15 éves hacker a következő hat évben kizárólag pártfogójának egyetértésével lehet online.

Bár az utóbbi években a legtöbb sajtónyilvánosságot az Anonymous hackercsoport kapta, természetesen nem ez az egyetlen társaság a világhálón – legalább ennyire hírhedt a UG Nazi nevű csapat, melynek Kaliforniából származó tinédzser vezetőjét a bíróság nemrég digitális halálra ítélte.

A határozat értelmében a fiatalember a következő hat évben kizárólag a pártfogójának egyetértésével, és kizárólag valamilyen típusú felügyelettel használhatja a világhálót, és akkor is csak oktatással kapcsolatos okokkal. Át kell adja minden hozzáférését és nyilatkoznia kell minden olyan, birtokában lévő eszközről, amely képes lehet csatlakozni az internethez. Ezenkívül nem veheti fel a kapcsolatot az Anonymous vagy az UG Nazi tagjaival, és egyéb meghatározott egyénekkel.

S bár az ítélet minket az 1995-ös Hackers című (magyarul valamiért Adatrablók címet viselő) film főszereplőjének sorsára emlékeztet, a különbséget talán abban látjuk, hogy a Jonny Lee Miller által játszott Dade Murphy betartotta az eltiltást, míg Cosmo the God már a letartóztatása után is megtalálta annak a módját, hogy kerüljön fel a netre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik