Tech

Kommentektől leszünk szebbek?

facebook (facebook)
facebook (facebook)

Egy új kutatás szerint nem a belső értékek, hanem a facebookos profilkép alatt megjelenő hozzászólások határozzák meg az emberről alkotott véleményt.

Az talán senkit nem lep meg, hogy a közösségi oldalon – főleg, ha egy új ismerősről van szó – a profilkép az egyik legelső dolog, ami a figyelem középpontjába kerül. Emellett valószínűleg az első benyomás fontosságát sem kell túlmagyarázzuk.

Nos, a Missouri Egyetem két kutatója szerint az előbbiek miatt fontos “karban tartani” a profilkép alatt megjelenő kommenteket, mivel egy idegen számára ezek számítanak első benyomásként, vagyis ezek (is) jelentős befolyással vannak a fizikai, társadalmi és szakmai “kisugárzásunkra”.

Amikor benyomásokról van szó, az emberek hajlamosak a mások által gyűjtött információra támaszkodni a saját maguk által gyűjtött információk helyett. Vagyis mások véleménye sokkal fontosabb, mint az adott személy saját magáról kialakított képe. Vagyis, ha a közösségi oldalak felhasználóiról, és az azok által kialakítani kívánt képről beszélünk, mindennél fontosabb tisztában lenni a mások által gyűjtött információkkal.

Magyarul mindez annyit jelent, hogy bár viccesnek tűnhetnek a közeli ismerősök csipkelődő megjegyzései, amennyiben egy vonzó képet szeretnénk magunkról kialakítani (mondjuk egy leendő munkaadó számára), érdemes lehet ezeket kigyomlálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik