Tech

Már most lejárt lemez a Windows 8?

A Microsoft következő operációs rendszere október végén jelenik meg - azonban állítólag a következő utáni sincs már messze.

Előre kell bocsátani, hogy bár a pletyka forrása roppant nagy tiszteletben áll, amíg a vállalat nem állít vagy tagad, addig csupán pletykáról van szó – még ha a jelenlegi piaci környezetben hihetőnek is tűnik a tartalma. Eszerint a Windows következő verziója nem a Windows 9 lesz, hanem egy nagyobb kaliberű frissítés, amely valószínűleg a Blue munkanevet viseli.

Míg az Apple éves megújulásához (hardver- és szoftverszinten egyaránt) szinte órát lehet igazítani, addig a Microsofttól egy ennél sokkal elhúzódóbb folyamathoz vagyunk szokva. A Windows XP 2001. októberi megjelenése után bő öt évet kellett várni a 2007 januárjában megjelenő Windows Vistára, amit minden sietség ellenére is közel két és fél év elteltével követett csak 2009 júliusában a Windows 7.

Szokatlan lenne tehát, ha három év fejlesztés után a Windows 8 évente képes lenne a megújulásra – persze az is lehet, hogy csak egy előre látott Service Packról van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik