Tech

Neten talált rá 42 éve ellopott kocsijára

Austin Healey (Austin Healey)
Austin Healey (Austin Healey)

Az immáron 66 éves férfi nem adta fel a reményt - kocsijára négy évtized után is azonnal ráismert.

Az eBay aukciós portál varázslatos helynek számít. Lehet itt kapni használt Concorde-hajtóművet, össze lehet vásárolni az összes Super Nintendo játékot, de Angela Merkel első nyugati kocsija is itt keresett gazdát. Hasonló kincsek közt böngészett Bob Russel is, amikor május 11-én rátalált 1967-es Austin Healey-ére, amit még egyetemista korában loptak el tőle.

A nyugdíjas férfi Dallas környékén lakik, az autót 1970-ben Philadelphiában tulajdonították el, az online árverést pedig egy Los Angeles-i autóklub szervezte – a kontinenst átívelő helyzet tehát nem volt egyszerű. Bob azonnal tárcsázta az eladót és finoman próbálta tájékoztatni arról, hogy épp egy lopott kocsit próbálnak eladni.

Mivel négy évtized távlatából sem tudta elengedni az autót, állítását az eredeti kulcsokkal és papírmunkával is alá tudta támasztani, az egyetlen ami hiányzott, az az 1970-es rendőrségi jelentés volt. S bár a jelenlegi birtokos 24 ezer dollárért szívesen visszaadta volna a járművet, néhány hét elteltével kiderült, a jelentés a jogalkalmazók rendszereinek digitalizálása során keveredett el – de megvan.

Ugyan a történet nincs olyan megható, mint a Google családegyesítése, az internetnek hála az Austin Healey a hetekben visszakerült jogos tulajdonosához, akinek elmondása szerint az autó ugyan nincs rossz állapotban, de mire végez a felújítási munkákkal, akár 50 ezer dollárt is érhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik