Tech

Megunta az Apple, inkább fizetett

Pont került a jogi huzavona végére, az Apple 60 millió dollárt fizetett, hogy az iPad márkanevet Kínában is akadálytalanul tudja használni.

A kantoni tartományi bíróságon az Apple elfogadta az egyezségre tett ajánlatot az iPad márkanév kínai tulajdonosától, a sencseni Proview cégtől. “Az ügyet lezártuk” – tájékoztatta a Proview szóvivője telefonon a dpa hírügynökséget.

Persze az Apple már korábban is úgy hitte, ez az ügy le van zárva, hiszen még 2009-ben megvásárolta az iPad márkanév globális használati jogát 35 ezer fontért a brit IP Applications Development vállalat közvetítésével a tajvani Proview Electronics vállalattól. A kínai Proview Shenzhen azonban arra hivatkozva, hogy az üzletbe nem vonták be, tovább használta az IPAD márkanevet. Mindkét vállalat az azóta csődbe ment hongkongi Proview Holding leányvállalata volt.

Kínában az iPad márkanév mindezidáig a Proview Shenzhen tulajdonaként volt regisztrálva. A Proview az Apple iMac készülékeire emlékeztető számítógépet gyártott IPAD név alatt és versenybírósági lépéseket tett az Apple iPad készülékek kínai értékesítésének megakadályozására. A jogvita, ha nincs egyezség, az iPad készülékek kínai forgalmazásának betiltásához is vezethetett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik