Tech

Félsiker a kínai iPad-ügyben

Az Apple javára dőlt el az iPad márkanévről szóló per Sanghajban - a vita ugyanakkor még nem zárult le végleg, a pereskedés jövő héten Kanton tartományban folytatódik.

Bizonyíték hiányában elutasította a sanghaji bíróság a tajvani Proview International Holdings beadványát, amelyben a vállalat azt állította, az amerikai Apple jogtalanul használja az iPad márkanevet a 23 milliós metropoliszban.

A szerdán lezajlott tárgyalás során a Proview nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot a jogsértésre – ítélkezett a bíróság. Ugyan bemutattak egy számítógépet iPAD (Internet Personal Access Device) néven, ám a vállalat már rég nem forgalmazza a készüléket. Hu Csin-nan, az Apple-t képviselő egyik ügyvéd éppen ezért érvelt azzal, hogy “a Proview-nak nincs terméke, nincsenek piacai, nincsenek vásárlói, sem pedig beszállítója“.

A pereskedés ugyanakkor a sanghaji döntéssel még nem ér véget, a jövő héten a délkelet-kínai Kanton tartományban folytatódik, az Apple ugyanis fellebbezett a sencseni bíróság decemberi döntése ellen, miszerint a névhasználat a Proview-t illeti meg. Ha az ítélet ismét a Proview-nek kedvez, a sanghaji per is újraindulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik