Tech

Csalódás a svédek fejlesztése

uppleva-ikea (uppleva, ikea)
uppleva-ikea (uppleva, ikea)

Az IKEA kipróbálta magát az elektronikában, de az első tapasztalatok szerint jobban tenné, ha maradna a bútoroknál.

Két hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az IKEA ráunt a bútorokra, és meghódítaná a háztartási elektronika piacát is: elsőként egy olyan állványt dob piacra, amelybe integrálják a tévékészüléket.

Nos, a “kábelsaláta” eltüntetése alapvetően jó ötletnek tűnik, azonban a svéd M3 tesztelői szerint az Uppleva névre hallgató fejlesztésben egyedül a bútor jó – az elektronika ugyanis siralmas.

Maga az összeszerelés épp olyan egyszerű, mint bármely más IKEA-bútor esetében, azonban az összeállítás lelke – maga a tévé – egyáltalán nem meggyőző: a kép zavaros, a színek gyengék, vagyis nem éri el azt a minőséget, amit egy kétszázezer forintos “szórakoztató központtól” várnánk.

A bajokat csak tetézi, hogy a tévé “okos” funkcióit is állítólag az agyhalállal lehetne legjobban jellemezni: a kezelőfelület lassú, egyes funkciók nem működnek, ráadásul néha fel sem fogja, ha megnyomnak egy gombot. Az egyetlen, ami – a bútor letisztult stílusán kívül – tetszett az M3 szerkesztőinek, az a hangrendszer volt.

Összességében az Uppleva 10-ből 5 pontot szerzett a svéd kritikusoknál, ami az esetleges (bár általunk nem érzékelt) hazai elfogultságot is figyelembe véve sem túl jó eredmény. A problémák egy részét egy egyszerű szoftverfrissítés is megoldhatja, azonban a hardver hiányosságait már a gyárban kéne orvosolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik