Tech

Ráunt a bútorokra az IKEA

Terjeszkednek a svédek, a jövőben még a tévét is tőlük vehetjük.

Az anyavállalat értékesítési vezetője, Tolga Oncu a Reutersnek nyilatkozva a döntést azzal indokolta, hogy a fogyasztóik szeretik annyira az IKEA nyújtotta letisztult dizájnt, hogy érzékelhetővé vált egy azzal kapcsolatos igény, hogy az elektronikához tartozó kábelrengeteg káosza is megszűnjön – ezt az IKEA a bútorokba integrált eszközökkel oldaná meg, melynek első darabja az Uppleva névre hallgató tévé szórakoztató központ.

A beépített HDTV megfelel a kor elvárásainak – egyelőre annyit tudni, hogy a tévéadók mellett kezeli a DVD/Blu-ray lemezeket, jóban van az MP3 lejátszókkal és iPodokkal, szükség esetén FM rádióként működik, de akár internetezni is lehet rajta -, ráadásul az alátett szekrényben további készülékeket is el lehet bújtatni.

S bár nekünk a vezeték nélkül működő hangfal már önmagában is tetszik, a fenti videóból hiányoltuk annak említését, hogy a konnektorból a készülékekig milyen módon jut el az áram – feltételezzük, hogy vezetékekkel. Ez persze nem ront sokat az összképen.

Az Uppleva várhatóan a nyáron debütál 6500 svéd koronának megfelelő összegért (nagyjából 215 ezer forintért), azonban első körben Stockholm, Milánó, Párizs, Gdańsk és Berlin városaiban lesz csak elérhető, később Svédország, Olaszország, Franciaország, Lengyelország, Dánia, Spanyolország, Norvégia és Portugália lakosai közt hódít.

A mielőbbi hazai megjelenés mellett mi már csak abban reménykedünk, hogy – szemben a bútorokkal – a tévét nem nekünk kell majd összerakni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik