Tech

Forradalmasítaná a tévét a Microsoft

Xbox SmartGlass  (Xbox SmartGlass )
Xbox SmartGlass  (Xbox SmartGlass )

Az Xbox 360 konzol az Xbox SmartGlass alkalmazással, az Internet Explorer böngészővel és a Kinect vezérlővel egybekötve a jelenlegi multimédiás lehetőségeken messze túlmutató megoldásokat kínál majd.

A Los Angelesben zajló E3 játékipari expó egyik fontos eseménye a Microsoft konferenciája volt, ahol új Xbox 360-as játékok mellett a konzol lehetőségeit kibővítő új szolgáltatásokat is bemutattak.

A rendezvény legizgalmasabb bejelentése az Xbox SmartGlass nevű alkalmazáshoz kapcsolódik, melynek segítségével az összes Windows, iOS és Android alapú eszköz, illetve az Xbox 360 konzol is összeköthető.

A demonstráció során egy tableten elkezdett film lejátszását egy Xbox 360 konzolon folytatták. A váltás után a film ott folytatódott, ahol a másik eszközön véget ért, de ami sokkal izgalmasabb, hogy a lejátszásra már nem használt másik eszköz részese maradt a multimédiás élménynek, ugyanis különféle információkkal szolgált az adott alkotással kapcsolatban.

Az Xbox 360 konzol eddig nem volt alkalmas az internet böngészésére, ám a telefonokkal, tabletekkel, illetve a Kinect segítségével is vezérelhető Internet Explorer megjelenésével a helyzet megváltozik. A böngésző, illetve a SmartGlass őszi bevezetését követően filmeket, tévéműsorokat, és zenéket is lehet majd hangutasítások, valamint tabletek és mobilok segítségével katalogizálni, illetve lejátszani. A különböző vezérlési metódusok mind használhatóak lesznek az internet böngészésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik