Tech

Kiszivárogtak a Microsoft tervei

xbox (xbox)
xbox (xbox)

Az Xbox játékkonzol következő verziója 2013-ra várható, de az okosszemüvegek versenyéből sem maradna ki a redmondi vállalat.

Előrebocsátjuk, hogy a felszínre került 56 oldalas dokumentum egy 2010 augusztusában készült prezentáció, az azóta eltelt majdnem két év alatt pedig akár változhattak is a Microsoft tervei.

Azonban, ha a vállalat tartja magát az akkori célokhoz, akkor az Xbox 360 következő generációjáról szólhat a 2013-as év karácsonya – ezt a becslést egyébként korábbi pletykák is alátámasztják, annak ellenére, hogy az idei E3 konferencián még csak utalás sem volt erre. Úgy tűnik, hogy a hardver felújítása mellett a Microsoft valódi multimédiás központtá alakítaná a játékkonzolt, összekötné okostelefonokkal, egyéb Microsoft-termékekkel és 1080p minőségű lejátszást garantálna akár 3D-ben is.

Ami azonban ennél is izgalmasabb, az egy Fortaleza névre hallgató projekt. A vezeték nélküli szemüveg első körben Wi-Fi segítségével csatlakozna az Xboxhoz – valószínűleg a 3D és a kiterjesztett valóság kedvéért -, azonban a későbbiekben a 4G-hálózatot használná, ami már egészen emlékeztet minket a Google okosszemüvegére.

S bár a magunk részéről támogatjuk ezeket a fejlesztéseket, egy majdnem két évvel ezelőtti tervezetről van szó, vagyis sajnos semmi sem biztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik