Tech

A Facebook buktatja le az ostoba bűnözőket

facebook (facebook)
facebook (facebook)

Jegyezzük meg egy életre: ha az ember egy bűnszervezet tagja, nem biztos, hogy a legjobb ötlet visszajelölni a rendőrt.

Írtunk már olyan bűncselekményről, aminél épp a közösségi oldal szolgált indítékul, és olyanról is, aminél a Facebook nélkül nem kapták volna el az elkövetőt – a mostani eset annyiban egyedi, hogy egy egész bandát sikerült letartóztatni.

Történetünk főszereplői a New York-i Brooklynból származnak és közösen a Brower Boys nevet viselik. Az elmúlt évben azzal érdemelték ki a rendőrség figyelmét, hogy a betöréstől a szemérem elleni erőszakig már mindent kipróbáltak. Kamaszokról van szó, és mint ilyenek, nem bírták ki, hogy “sikereikről” ne dicsekedjenek.

S míg a bűncselekmények terén már minden bizonnyal elérték a középhaladó szintet, a Facebook működésével valószínűleg nincsenek tisztában. Az első hiba ugyanis az volt, hogy a videóra vett törvénysértéseket feltöltötték; a második az, hogy nem állították be megfelelően az adatvédelmi beállításokat; a harmadik pedig, hogy az egyik tag visszajelölte a New York-i rendőrség egyik tagját, aki azzal a lendülettel begyűjtötte az összes szükséges bizonyítékot.

Időközben letartóztatták a banda 14 tagját, akik ellen összesen 102 pontból áll a vádirat. A magunk részéről gratulálunk a facebookozó rendőröknek, egyúttal szeretnénk minden bűnözőt felszólítani az előbbi, példás magatartás követésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik