Tech

A Microsoft blokkolná a kalózkodást

Egy orosz cég kifejlesztett egy internetes kalózkodást hatékonyan akadályozó alkalmazást, a Microsoft támogatja.

Oroszországban fiatal informatikusok egy forgalomszabályozó technológiát fejlesztettek internetszolgáltatók számára, amikor rájöttek arra, hogy megoldásuk alkalmas a torrentes fájlmegosztás adatainak szűrésére is. Így létrehozták a Pirate Pay orosz internetes letöltést gátló szoftvert, mely a torrentkliensek félrevezetésével képes arra, hogy a fájlmegosztást leállítsa, és visszatartsa a tartalmak fel-, és letöltését.

A fájlmegosztókkal viaskodó kiadók és stúdiók számára megváltást jelentene egy ilyen program, így a Pirate Pay alkotóinak nem volt nehéz támogatókat szerezniük.

Egy próbaprojekt során már sikerült blokkolni általa a Walt Disney és a Sony Pictures tartalmainak megosztását. A Microsoft most egymillió rubellel – átszámolva hét és félmillió forinttal – támogatja a Pirate Pay fejlesztését.

A TorrentFreak internetes kalózkodással foglalkozó híroldal szerint a Pirate Pay megoldása újszerű és egyedi, de valószínűleg nem alkalmas a torrentek visszaszorítására. Akkor érné el célját, ha minden internetszolgáltató bevezetné, de ez gyakorlatilag megvalósíthatatlan feladat, így más utakat keresnek a fejlesztésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik