Tech

A biztonságosabb internet napja

Minden év február 7-én rendezik meg a Safer Internet Day-t, immáron a világ több mint 60 országában.

A Biztonságosabb Internet Nap célja, hogy felhívja a figyelmet a világháló jelentőségére, egyszersmind az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre és tartalmakra.

Az idei téma a generációk összekapcsolása az online világban, vagyis az, hogy a gyerekek, fiatalok és a szülők, nagyszülők tanuljanak közösen “internetül”, adják át egymásnak tudásukat, tapasztalataikat. A nap szlogenje: “Netezzünk együtt… biztonságosan!” Ezzel a témával kapcsolatban a szervezők egyébként videopályázatot is hirdettek, melyre 2012. január 31-ig lehet jelentkezni.

A Safer Internet Program magyarországi konzorciuma a nap kapcsán több programmal is készül február 7-én, így sajtótájékoztatóval, kerekasztal-beszélgetésekkel, az ország különböző pontjain tartott biztonságosabb internetfoglalkozásokkal és két pályázattal. A Safer Internet Day központi rendezvényén, a Microsoft székházában számos érdekes előadáson vehetnek részt az általános- és középiskolás tanulók, amelyekre a Webvelem program weboldalán lehet jelentkezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik