Tech

Milliárdhoz közelít a Facebook lakossága

Hála a tőzsdei bevezetésnek, a közösségi oldal az eddigieknél sűrűbben hoz nyilvánosságra működésével kapcsolatos információkat.

A nyilvános ajánlattételhez szükséges legutóbbi frissítésből egyebek mellett az is kiderült, hogy közösségként húszezer évet facebookozunk minden egyes nap.

Ezt majdnem egy hónappal ezelőtt írtuk és akkor azzal számoltunk, hogy ez a mennyiség a 845 millió felhasználóra lebontva fejenként 12,5 percet jelent naponta, de úgy tűnik, a becsléseknek érdemes lehet még egyszer nekifutni, mivel a legújabb adatok szerint a Facebook immáron havi 901 millió (és napi 526 millió) aktív tagot tudhat magáénak. A bolygó lakosságának majdnem hetedéről van szó. Ráadásul 500 millióan mobilról is elérték a közösségi oldalt.

A méretes közösség pedig nem nyugszik: a 901 millió felhasználó nagyjából 125 milliárd kapcsolatot hozott létre. Az oldal 300 millió fényképpel bővül, a tagok pedig 3,2 milliárd hozzászólást és lájkot engednek el. Naponta. Csupán három hónappal ezelőtt 100 milliárd kapcsolatról, 250 millió fényképről és 2,7 milliárd kommentről és lájkról volt szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik