Tech

Eladó a csokinyomtató

Április végén kerül kereskedelmi forgalomba a digitális édességek és a (szó szerint) fogyasztható word dokumentumok nyomtatója.

Az angol Choc Edge csokinyomtatójáért a magunk részéről már tavaly nyár óta töretlenül rajongunk. A szerkezet pontosan ugyanúgy működik, mint egy normális 3D nyomtató, vagyis gondos lassúsággal pakolja egymásra a vékony rétegeket, míg létre nem jön az előre beprogramozott, háromdimenziós alak – csak épp műanyag helyett csokoládéból.

Műszaki téren talán az internet óta nem történt ilyen zseniális fejlesztés – igen, édesszájúak vagyunk -, melyet elsősorban dr. Liang Hao elméjének és az angol Műszaki és Fizikai Tudományok Kutatási Tanácsa anyagi támogatásának köszönhetünk.

A fejlesztőcsapat már a húsvétot is a csokinyomtatóval kívánta volna megédesíteni, azonban a készülék végül valamikor április végén válik elérhetővé. Aki már most leadja előredendelését, 400 fonttal (majdnem 150 ezer forinttal) olcsóbban, “mindössze” 2488 fontos (közel 900 ezer forintos) áron kaphatja meg.

A kései megjelenés épp elég időt ad arra, hogy a karácsonyi ajándékozást már teljesen egyedi dizájnokkal köszöntsük. Amennyiben valamelyik olvasónk ténylegesen beruházna egy ilyen masinába, meglepne minket egy csokiból készült Hír24 logóval?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik