Tech

A felhők közé költözne a legnagyobb kalózoldal

Földkörüli pályára állítana néhány szervert a Pirate Bay.

Egyre furcsább dolgokkal állnak elő a bolygó talán leghíresebb kalózoldalának fenntartói. Csak hogy néhányat említsünk példaként: március óta felhagytak a torrentekkel, viszont elmondásuk szerint néhány éven belül egész tárgyakat tudunk majd tőlük letölteni; az alapítókra börtön vár, az oldalt megpróbálják leállítani a hatóságok, ezért a biztonság kedvéért letölthetővé vált az egész Pirate Bay.

De ezek még evilági, mondhatni földi dolgok – a fenntartók legutóbbi blogbejegyzése viszont egészen földöntúli terveket tárt fel. Elmondásuk szerint tarthatatlan és tűrhetetlen, hogy a Föld államai útjukat próbálják állni, ezért a maguk részéről elrugaszkodnának a Földtől.

Egy-egy “Low Orbit Server Station” (LOSS, magyarul alacsony keringési pályájú szerverállomás) létrehozását a GPS-irányította drónok, az olcsó és hatékony rádiófelszerelés, illetve olyan apró számítógépek segítségével látják megoldhatónak, mint a Raspberry Pi.

S bár saját bevallásuk szerint sem találták ki “orbitális” tervük minden részletét, a magunk részéről inkább korán elsütött április elsejei tréfát sejtünk a bejelentés mögött. A bejegyzés utolsó bekezdése szerint ugyanis “amikor eljön az idő, a galaxis minden részén sugározni fogunk, hogy hűek maradjunk szlogenünkhöz, mint a galaxis legkitartóbb rendszere“.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik