Tech

A leghíresebb kalózoldalt próbálják leállítani

A Pirate Bay elleni nyomozást nehezíti, hogy a torrentoldal vezetői tudnak a részletekről.

Az oldalt legutóbb 2006-ban érte razzia, az akkor gyűjtött bizonyítékok elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy alapítóit börtönre ítéljék, azonban – amennyiben hihetünk a kalózok legutóbbi blogbejegyzésének – azóta sok mindent tanultak a fenntartók.

Elmondásuk szerint a rendszert alkotó szervereket szétszórták a világ minden táján, és csupán azok a gépek lehetnek veszélyben, amelyeknek az oldal működtetéséhez elengedhetetlen a viszonylagos nyilvánossága – ez utóbbiak azonban nem tartalmaznak semmit, és egyszerre kellene megtalálni ahhoz az összest, hogy az oldalt elérhetetlenné tegyék.

A kalózok mindezt valószínűleg azért közölték ilyen nyíltan, mert a legújabb, 2010 óta tartó nyomozás vezetői állítólag engedélyt kaptak néhány hely átkutatásához – az egészben az a legkellemetlenebb, hogy állítólag a nyomozással kapcsolatban álló egyes munkatársak figyelmeztették a fenntartókat.

Az oldal – ahol egyébként március óta már a torrent is ritka – egy csípősnek szánt megjegyzéssel zárta sorait. “Maradunk, ahol vagyunk. Nem megyünk sehova. De van egy üzenetünk hollywood, a nyomozók és az ügyészek számára: LOL.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik