Tech

Börtön várja a leghíresebb torrentezőket

A svéd legfelsőbb bíróság elutasította a Pirate Bay alapítóinak kérelmét. Véglegessé vált a korábban kiszabott büntetés.

A négy vádlott közül az egyik inkább elszökött, míg a másik három szorgosan járta végig a svéd igazságszolgáltatás lépcsőit – ennek köszönhetően az eredetinél enyhébb büntetést kaptak: Peter Sunde nyolc, Fredrik Neij tíz, Carl Lundström pedig négy hónapot kell börtönben töltsön, ezenkívül együtt 46 millió svéd korona (nagyjából 1,16 milliárd forint) kártérítést kell fizessenek.

Utolsó lehetőségként kérvényezték, hogy ügyüket a svéd legfelsőbb bíróság is tárgyalja, azonban kérelmüket elutasították. A TorrentFreak szerint Carl Lundström ügyvédje abszurdnak nevezte a döntést. “Csalódott vagyok, hogy a bíróság ennyire nem érdekelt a világ egyik legnagyobb horderejű jogi ügyének elemzésében és boncolgatásában.

Az immáron elítéltek utolsó utáni reménysugara, hogy a svédeknél nem szokatlan az, hogy az öt évnél régebbi ügyeknél 12 hónapot levonnak a letöltendő büntetésből, azonban ezzel kapcsolatban még nem döntött a bíróság.

A döntéssel párhuzamosan az elítéltek által alapított honlap is megmozdult: a thepiratebay.org és thepiratebay.com cím helyett a thepiratebay.se számít a svéd fájlmegosztó egyház támogatói főhadiszállásának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik