Tech

Ezek kellenének a CES-ről

Az idei Las Vegas-i elektronikai szupervásár, a Consumer Electronic Show, a CES, a szervezők szerint 44 éves története legnagyobb show-ja volt, méretét tekintve. A kiállításon sok szemrevaló kütyü akadt. Íme egy rakás közülük:

Egyre többet látni a magyar Belvárosban is olyan turistákat, akik Segway-jel térképezik fel a várost. Ennek egyik mutánsa a spnKiX, amely ugyanazt tudja, de inkább görkoris módon. Egyelőre csak előrendelni lehet, márciustól lesz a boltokban az USA-ban.


Polaroid “okoscam”

Jó öreg Polaroid. Elpusztíthatatlan. Nyilván nem tértek vissza a papírképes instant korszakba, sőt nem is ültek fel az okostelefonos vonatra, hanem csináltak egy  „smart camerát”, amely nagy sebességű internetkapcsolaton keresztül azonnal megosztja a képeinket. A hozzá való alkalmazás az Android Marketen található.

Replicator

Egy csoda a Replicator. A hobbitervezők a fészerben egy ilyen géppel Istennek érezhetik magukat. A 3D-s nyomtatók megjelenése forradalmasította a formatervezést. Lényegében egy nagy mikróban nem a kukoricát pattogtatjuk ki, hanem bármilyen egyedi ipari forma modellezhető.


“Project Fiona”

A tablet nagy játékosoknak. Egy kétkontrolleres, Windows 8-at futtató gép bivalyerős Intel Core i7-es processzorral, erre biztosan nem lehet panaszuk a “gamerekenek”.


OLPC?

Sokan hallottak az eredetileg „minden gyerek kezébe laptopot” (angol rövídítéssel OLPC) kezdeményezésről, amely odáig jutott, hogy elég olcsók lettek a net- és notebookok, viszont inkább a gazdag országok másodgépei lettek. A fejlődő világ az OLPC XO-3-ra várt, amely egy gumitokba zárt, napelemes tablet. A hírek szerint 100 dollár alatt lehet majd az ára állami támogatással.


Lenovo Yoga

A Lenovo a CES során mutatta be az IdeaPad Yogát, amely egy 360 fokban körbeforgatható és áthajtható kijelzővel rendelkező notebook. 4-in-1 számítógép: akár tablet, akár Ultrabook négy különböző használati móddal.

LG gigantikus

Meg lett az eredménye annak, hogy az LG Las Vegasban mutatta be 55 hüvelyk (140 cm) képátlójú OLED tv monstrumát. A dél-koreai cég művét a show legjobbjának választotta a CNET szerkesztősége.
Az organikus fénykibocsátó diódás, OLED készülékeket a szokásosnál szélesebb látószög és alacsony energiafogyasztás, valamint az igen lapos kivitel jellemzi.



Lumina 900

A Nokia is visszaszerzett valamennyit renoméjából az idei show-n, és elnyerte a legjobb okosmobil díját. A Lumina 900-asról még sokat fogunk hallani. Röviden, a Windows Phone-alapú okosmobil 4,3-colos képernyője AMOLED-es, és a kétkamerás mobil hihetővé teszi, hogy van visszatérés az élmezőnybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik