Tech

Las Vegasban találkoztak a játékkonzolok

A három nagy konzolgyártó a Consumer Electronics Show keretein belül szolgált több-kevesebb információval a várható készülékekről.

A Nintendo 17 évig nem látogatott el a Las Vegasban megtartott elektronikai expóra, idén az új, Wii U névre keresztelt konzolt mutatták be a nagyközönségnek. A gép specifikációit továbbra sem árulták el, csupán a leginkább tabletekre hasonlító – és hordozható játékgépként is használható – vezérlő képességeit demonstrálták. A Nintendo America vezetője megerősítette, hogy az új konzolgeneráció első képviselője valamikor az év második felében jelenik meg.

A Microsoft az előzetes pletykákkal ellentétben nem mutatta be az új Xbox konzolt, csupán annyit árult el, hogy a Windows 8 operációs rendszer készítésekor felhasználják a konzolok – így például a kezelőfelületük – fejlesztése során szerzett tapasztalatokat is. A vezérigazgató, Steve Ballmer előadásából kiderült, hogy eddig világszerte 66 millió Xbox 360 konzolt értékesítettek, 18 millió Kinect vezérlőt szállítottak le a boltokba, és azt is hozzátette, hogy jelenleg 1,3 milliárd PC van a világ háztartásaiban – utalva ezzel a Windows elterjedtségére.

A Sony volt a legszűkszavúbb: tisztázták, hogy a PlayStation 3 kapcsán korábban hangoztatott 10 éves életciklust továbbra is tartani szeretnék, éppen ezért nincsen alapja azoknak a pletykáknak, melyek szerint az új készülék bejelentésére még idén sor kerülne. Amennyiben a tíz évet komolyan lehet venni, majdnem egy fél évtizedet kell még a PlayStation 4-re várni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik