Tech

3D-s tévécsatorna indul Kínában

Várhatóan a londoni olimpia is szerepel majd a január 1-jén induló 3D-s csatornán.

Az adó három hétig kísérleti jelleggel működik, január végétől azonban hivatalosan is megkezdi a sugárzást. Az állami rádió, film és televízió főhivatal közleménye szerint a 3D-s tévécsatorna kísérleti elindítása a kínai televízió történelmének és fejlődésének egyik mérföldköve, annak a jelképe, hogy a szektor szorosan követi a globális trendeket.

Ebben egyébként a hivatalnak igaza van: a 3D-s tévécsatornák egyre inkább elterjedtek a világban. Az Egyesült Államokban és Európában több adó is kifejezetten a 3D-s tartalomra specializálódott, az ázsiai térségben Japán, India és Dél-Korea rendelkezik ilyen csatornával.

A műholdas csatorna délelőtt fél 11-től éjfélig szolgál majd műsorokkal, a tartalmat a kínai központi televízió, a CCTV és egyes városi televízióállomások készítik. A többi között animációs filmek, sportközvetítések, dokumentumfilmek, szappanoperák és egyéb szórakoztató műsorok sugárzását tervezik, de a kínai közönség jövőre akár nagyobb eseményeket, így a CCTV újévi gáláját vagy a 2012-es londoni olimpiát is három dimenzióban élvezheti majd.

Az már biztos, hogy a próbaidőszak alatt a szolgáltatás teljesen ingyenes lesz, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy “élesben” mennyibe fog kerülni egy háztartás számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik