Tech

A Twitter is megújult

Picit átalakult, picit kibővült és új funkciókat is kapott.

A Google ráncfelvarrását (és a YouTube átalakítását), illetve a Facebook-profil újjászületését a madaras mikroblog sem ülhette végig tétlenül – csütörtök este leleplezték az újításokat. A Twitter főoldala mellett az iPhone és Android alkalmazások is megújultak.

A leglátványosabb változást egyértelműen az jelenti, hogy a tweetek átköltöztek a jobboldalra és némileg kevesebb helyet foglalnak a képernyőn.

Ezen kívül új gombok költöztek a menüsorba: a Home értelemszerűen a főoldalra visz; a @Connect megmutatja, hogy ki említett meg a saját tweetjeiben és javaslatokat tesz esetleg érdekes csatornákra; míg a #Discover segítségével megtudhatjuk, hogy épp milyen témák és történetek foglalkoztatják a teljes közösséget; a Me az eddigi Profile új neve (igaz, némileg jobban hasonlít már egy Facebook-profilra); a Tweet pedig… nos, az talán evidens.

A vállalatok számára örömhír, hogy a Facebook és a Google+ után a Twitteren is lehetőség nyílik személyes profil helyett cégeset indítani.

Ami viszont talán a legérdekesebb újítás, hogy immáron (a videókhoz hasonló módon) a tweeteket is be lehet ágyazni bárhova. (Erre valójában eddig is volt lehetőség, csak épp nem ennyire egyszerűen és nagyszerűen.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik