Tech

Zavargások alatt ne legyen internet?

Egy új kutatás szerint a britek többsége támogatná, ha zavargások alatt korlátoznák a közösségi oldalakhoz való hozzáférést.

Az ötlet persze nem a közvélemény-kutatók agyából pattant ki, hanem az angol kormány még az augusztusi zavargások után javasolta, annak érdekében, hogy az erőszakos, a tüntetés helyett kizárólag a pusztítás kedvéért utcán tartózkodók ne tudjanak szervezetten mozogni az utcákon.

Nos, a Forbes jelentése szerint a megkérdezettek mintegy 70%-a “teljesen egyetért” vagy “némileg egyetért” azzal, hogy a hozzáférést a közösségi oldalakhoz igenis meg kell akadályozni, ha szervezett bűncselekmények elkövetésének megakadályozása a cél.

Nem meglepő módon a legtöbb támogató a 65 év feletti korosztályból érkezett, míg a 18-24 évesek közül tartották a legkevesebben ezt egy jó ötletnek.

Adódik persze a kérdés, hogy miért ítéljük el, ha Egyiptom kapcsolja ki az internetet és miért támogatjuk, ha az angol kormány korlátozná a közösségi oldalakat?

Ami pedig ennél is fontosabb: Ti mit szólnátok hozzá, ha itthon vetődne fel egy hasonló javaslat? Jó ötlet leállítani a Twittertől a Facebookig mindent, ha kukaborogatás és macskakődobálás zajlik az utcákon? Vagy ez feleslegesen korlátozná a törvénytisztelők lehetőségeit?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik