Tech

Rekordbevétel egy ingyenes játékban

Négy nap alatt kétezer darabot értékesítettek egy olyan, játékban használható tárgyból, melynek darabja ezer euróba került.

A Bigponit, német központú cég kizárólag online játszható programok fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik. A játékok free to play vagy más néven freemium üzleti modellt használnak, vagyis ingyenesen futtathatóak, de a különlegességük, hogy a kevesebb idővel (és több pénzzel) rendelkező játékosok némi pénzért többek közt olyan tárgyakat, eszközöket vásárolhatnak, melyeket amúgy csak hosszú napokig tartó küzdelmekkel lehetne beszerezni.

A DarkOrbit névre hallgató játék jelenleg 65 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, közülük kétezren döntöttek úgy, hogy egy speciális, négy napig tartó akció ideje alatt ezer euróért (300 ezer forintnál is drágábban) megvásárolják a 10th Drone elnevezésű eszközt, melynek megszerzéséhez amúgy először az első kilenc Drone-t, illetve a tizedik Drone tervrajzait is össze kellene gyűjteni.

A hasonló, ingyenes játékok felhasználói közül csak kis százalék hajlandó komolyabb összeget befektetni, de ez éppen elég ahhoz, hogy hatalmas haszon keletkezzen: az összesen 215 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedő Bigpoint az előrejelzések szerint csak a virtuális javak eladásából idén 200 millió eurónál is nagyobb bevételt könyvelhet el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik