Tech

Élet 2.0 – a játékos lesz maga a játék

A Sims-sorozat kiagyalójának új alkotása elmossa a való élet és a játékok világa közti határokat.

Will Wright igazi legendának számít a játékfejlesztésben, a nevéhez olyan címek köthetők, mint a Spore, a SimCity- és a Sims-széria. Az utóbbiból az évek során a világ egyik legsikeresebb játéksorozata vált, az epizódokból összesen 125 millió példánynál is többet tudtak értékesíteni, és továbbra sem csökken az érdeklődés az újabb részek iránt.

A tervező a Spore megjelenése után elhagyta az általa alapított céget, hogy valami teljesen új, nagyobb kihívást jelentő projektbe vághasson. Egy interjú során most elárulta, hogy a HiveMind újszerű, igazi közösségi élményt nyújtó játék lesz, és bár egyelőre nem árulta el a célplatformokat, nagyon valószínű, hogy a fejlesztéshez a mobil eszközöket, és a Facebookhoz hasonló közösségi oldalakat vette alapul.

Az alkalmazás a játékosok mindennapi rutinjára, és az ahhoz kapcsolódó adatbányászatra épül. A HiveMind a felhasználók, illetve barátaik helyzete, a pénztárca aktuális tartalma, és egyéb személyes információk alapján egyfajta interaktív élményt hoz majd létre, melyben a játékosok egymással vetélkednek. A játékot nem a felhasználóknak kell majd megtanulniuk, hanem pont fordítva, a program fogja feltérképezni, megismerni a felhasználóját.

A személyes adatok biztonsága, a privát szféra védelme kapcsán Wright elmondta, hogy szerinte a fiatalabb réteg feltétel nélkül hozzáférést enged a személyes teréhez, cserébe azonban kiváló szórakoztatást vár el. A Facebook sikere egyértelműen őt igazolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik