Tech

Nyolc óra alatt készült el az androidos Siri

Fejlesztőitől az Iris nevet kapta a keresztségben. Mert ugye az a Siri visszafele.

Míg a beszéddel történő irányítás nem volt idegen a Google által fejlesztett operációs rendszertől, az iPhone 4S Sirijének sokkal szofisztikáltabb működése egészen megsavanyította az androidos szőlőt. Itt jön be a képbe a Dexetra.com fejlesztői csapata, amely nyolc, azaz 8 óra leforgása alatt írt egy olyan prototípust, ami egészen jól másolja a Siri képességeit.

Az alkalmazás – ami hamarosan elérhető válik az Android Marketplace-en – lehetővé teszi, hogy az ember (természetesen angolul) szóban is rákeressen bizonyos témákra. Például, ha a halak mibenlétéről érdeklődünk, a Wikipédia szócikkét veszi elő. S míg a Sirihez hasonlóan, az Irisbe is programoztak némi humorérzéket, azt egyelőre nem tudni, hogy a “how much is the fish?” kérdéséről egyből rájön-e, hogy a Scooter egyik számáról van szó.

A csapat természetesen folyamatosan fejleszteni kívánja a Siri kishúgát, azonban aki nem bír várni a hivatalos megjelenésig, az most az előzetes előzeteseként bemutatott prototípust letöltheti innen. A csalódások elkerülése érdekében mi némi türelemre intenénk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik