Tech

Az új iPhone ismeri az élet értelmét

Nem, ez nem egy rossz vicc, az új iPhone mesterséges intelligenciája (szinte) mindenre fel lett készítve.

Az már kiderült, hogy mi történik, ha szerelmet vallunk az iPhone 4S-ben lakó Sirinek, de az okostelefon kipróbálói természetesen a leghülyébb kérdésekkel és beszólásokkal bombázták, hogy megnézzék, mire képes a mesterséges intelligencia.

Nos, tervezői rendesen felkészítették. Ha az élet értelmére kérdezünk rá, több válasszal is képes előállni. Egyrészről azt mondja, hogy “Próbálj meg kedves lenni másokkal. Ne egyél zsírosat. Olvass egy jó könyvet időről időre”, másrészről “Erre most nem tudok válaszolni, de adj nekem jó sok időt és írok egy darabot, amiben nem történik semmi”, harmadrészt pedig: “Szeretlek”.

Amennyiben a nagy szerelmi vallomások után az ember úgy döntene, hogy meg szeretné kérni Siri kezét, sajnos csak elutasításra találhat – a program elmondása szerint a végfelhasználói licenszszerződés nem terjed ki a házasságra.

Amennyiben az élet értelméről Douglas Adams módjára szeretnénk érdeklődni és nekiszegezzük a telefonnak, hogy “Mi az élet a világmindenség meg minden értelme?”, a telefon azonnal tudja a választ – 42.

Siri ismeri a klasszikus anekdotát, és ha megkérdezzük, hogy “miért kelt át a csirke az úton?”, roppant gyakorlatiasan annyit mond: “Hogy átérjen a túloldalra.” Ez eddig eszünkbe se jutott.

Ha a nevét kérdezzük, szívesen válaszol, de megjegyzi, hogy ennyi felhajtás után minden bizonnyal már tudtuk, hogy Siri. A koráról azonban nem hajlandó nyilatkozni – állítása szerint nem engedik neki.

Siri válaszait tekintve személyes favoritunk az, amikor arról érdeklődünk, hogy melyik a legjobb telefon. Értetlenül áll a szituáció előtt és visszakérdez: “Vannak más telefonok?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik