Tech

Androidos Siri-hasonmás SMS-ezéshez

Bár manapság nálunk is az új iPhone mesterséges intelligenciával kevert beszédfelismerője a sláger, az androidosoknak sem kell elbújniuk.

A Google ugyanis már régen belesütötte az operációs rendszerbe az emberi beszéd felismerésének képességét, még ha nem is annyira látványos, mint a nemrég debütált Siri. Ráadásul a fejlesztőknek hozzáférést is biztosított a funkcióhoz – ennek köszönhetően mutathatjuk be a Siri androidos kistestvérét, a Sonalight Text be Voice alkalmazást.

Igen, az angol az anyanyelve (mondjuk a Sirinek is), és igen, az SMS-ek küldésén és fogadásán kívül mást nem tud, ráadásul a szerelmi vallomásunkra sem reagál, de mégis több a semminél.

Aki szeretne játszani az alkalmazással, vagy egyszerűen kipróbálná, hogy a kiejtett angolját csúfítja-e zavaró akcentus, az most ingyen letöltheti az appet és havonta 20 SMS-t ingyen mondhat fel. Aki többet szeretne (vagy a felmondott SMS-ek végére biggyesztett, az alkalmazáshoz vezető linktől szeretne megszabadulni), az majd évi 20 dollárért ezt megteheti.

Az app a háttérben fut, tehát nem kell minden egyes alkalommal elindítani, elég kimondani a varázsigét: Text by Voice. Nem egy Siri, nekünk valamiért mégis nagyon tetszik – főleg, ha minden platformon trenddé válik a beszédfelismerés varázslata és vagánysága.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik