Tech

Steve Jobs ezért hordott folyton garbót

Valljuk be, ha Steve Jobs és a divat kapcsolatáról van szó, a fekete garbón, kék farmernadrágon és fehér edzőcipőn kívül más nem nagyon jut eszünkbe.

Walter Isaacson két hét múlva megjelenő könyvéből kiderül, hogy a garbó csak azért vált az Apple vezérének meghatározó ruhadarabjává, mert munkatársai nem voltak hajlandóak mellényt viselni.

Steve Jobs ugyanis az 1980-as évek elején Japánba látogatott, ahol azt vette észre, hogy a Sony alkalmazottai egyenruhát viseltek. Kiderült, hogy a vállalati divat kezdetei a második világháborúnak voltak köszönhetőek, mikor a munkavállalóknak konkrétan nem volt mit felvenniük, ezért a Sony öltöztette a munkásait. Azonban az uniformisok később a céghez tartozás szimbólumává váltak és Steve Jobs irigyelte az alkalmazott és a munkaadó közötti kötődést.

Felkérte ezért a Sony divattervezőjét, Issey Miyaket, hogy készítsen az Apple-nek is egy mellényt, azonban mikor bemutatta munkatársainak ötletét, heves elutasítás fogadta. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy saját magának készíttessen egy egyenruhát – elmondása szerint egyrészt a kényelem, másrészt a felismerhetőség kedvéért. Miyake kapva kapott az alkalmon és leszállított vagy száz darabot.

“Kollekcióját” Steve Jobs életrajzi könyve szerzőjének meg is mutatta és annyit fűzött hozzá, hogy élete végéig elegendő fekete garbóval rendelkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik