Tech

Halálosan olcsó tabletet dob piacra az Amazon

Elemzők szerint az új Kindle komoly versenyt jelenthet a táblagéppiacot az iPad készülékkel uraló Apple-nek.

Az Amazon egy New York-i sajtótájékoztatón mutatta be a Kindle Fire névre keresztelt készüléket, amely 7 hüvelykes képernyőméretével kisebb ugyan a 10 hüvelykes iPadnél, ám kevesebb mint felébe (200 dollár-ba, nagyjából 42 ezer forintba) kerül majd a legolcsóbb Apple táblagépnek. Az Android-alapú szerkezet mellé ingyenes, felhőtechnológián alapuló tárhelyet, illetve egy új fejlesztésű Silkre keresztelt internetböngészőt ad az Amazon. A Kindle Fire csak  WiFi-vel való használatra alkalmas, mobilinternetes, azaz 3G-változat nem készül. A táblagépen se kamera, se mikrofon nincsen.

Az eseményen Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója két új Kindle e-olvasót is bemutatott szerdán, a Kindle Touch érintőképernyős olvasót, illetve egy új alapfelszereltségű Kindle-t. Előbbit 99 dollárért, míg utóbbit 79 dollárért árulja az Amazon. Az üzletember elmondta: “ezek prémium termékek, amelyeket nem prémium áron kínálunk. Több milliót fogunk eladni belőlük”.

A Bloomberg üzleti hírportál által megkérdezett Forrester Research piackutató előrejelzései szerint a táblagéppiac évente 51 százalékkal bővülhet az elkövetkező 4 évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik