Tech

Az Amazon is beszáll a táblagépek versenyébe

A Kindle e-olvasó egy Amazon Kindle névre hallgató testvérkét kap.

Egyelőre képek és videók nincsenek, azonban a korábbi pletykák immáron biztos, hogy igaznak bizonyultak: az Amazon is táblagéppel támad. Az Android alapú operációs rendszerrel futó eszköz ráadásul akár fel is boríthatja a piaci viszonyokat.

A külsőre állítólag leginkább a BlackBerry Playbookhoz hasonlítható tabletről azt lehet tudni, hogy első körben (még idén ősszel) a 7 colos képernyőátmérős verzió debütál, majd 2012 első negyedévére várható a 10 colos változat.

Az operációs rendszerét tekintve a legtöbb tanú egy teljesen átfazonírozott Android 2.2-re tippel, ami olyannyira újra lett szabva, hogy még az Android Market (vagy egyéb Google alkalmazás) sem érhető el rajta. Ennek megfelelően a további fejlesztés az Amazon kezében marad, az Android további frissítései nem fogják érinteni.

Az eszköz technikai részletei még balladai homályba burkolóznak, hiszen specifikáció híján a kipróbálók csak tippelni tudnak.

Az egyetlen, ami mégis biztos, hogy a szakma eddigi pozitív visszajelzéseit csak tovább erősítette, hogy az Amazon Kindle bemutatkozó ára 250 dollár lesz, ami rettentően jutányos, ha tényleg olyan jól működik majd, mint amilyen jónak mondják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik